Lelepleződött az új luxus-Maserati

2012.07.14. 07:48

A gyáriak gondosan rejtegették a legfényűzőbb olasz luxusautót, erre a védjegy-hivatalból kiszivárogtak az ábrák, amelyeken már a végső forma látható.

Az olaszok tartják magukat a bevált stílushoz: az új Quattroporte is agresszívan vicsorgó hűtőmaszkot, hullámzó övvonalat és lendületes tetőívet visel, akár az elődje, de egyértelműen terebélyesebbnek tűnik. A rajz persze nem teljesen arányos – élőben valószínűleg karcsúbbnak hat majd az új Maserati csúcsmodell – de úgy látszik, ez lehet az első olyan Quattroporte amely tényleg a Mercedes S osztály ligájában játszik majd. Az eddigiek fél számmal kisebbek voltak – valahol a felső-középkategóriások és a nagy luxusszedánok közt voltak félúton – de ha minden igaz, most, hogy lesz egy kisebb Maserati négyajtós is, már nem kell ragaszkodniuk egy ilyen félmegoldáshoz.

A Maserati motorválasztéka is bővül. Eddig csak V8-as blokkal kínálták a Quattroportét, az új modellnek azonban lesz V6-os kivitele is. Ráadásul mindkét blokkot feltöltéssel látják el, így a csúcsmodell teljesítménye már meghaladhatja az 500 lóerőt. Ha minden igaz, a bemutatóra már nem kell sokat várnunk: az új Quattroportét 2013 januárjában mutatják be a Detroit Motor Show-n.