Magyarországon lopták meg a jótékonykodókat, segítsünk!

2012.07.18. 12:35


Goodwoodból Ulánbátorba egy 1.2-es Chevy Aveóval. Ez volt az ötlete három kalandvágyó britnek. Az Aveo's FIRST Mongol Rally Team tagja nem lelkes diákok, talán éppen ezért is méginkább becsülendő, amit tesznek. Több csapat is abszolválja a 14 ezer kilométeres távot, fix útvonal nincs, a cél Ulánbátor. Hívják mindezt Mongol Ralinak. És teljes mértékben jótékonyságot szolgáló rendezvény, nem is igazi verseny.

Guy White dörzsölt marketinges, Ed Kliphuis beruházási bankár, Arnout Schepers biológia-kutató. Egyiküknek sincs ralis vagy autós tapasztalata, céljuk az, hogy útközben pénzt gyűjtsenek az ottani SOS Gyermekfaluknak. Hogy miért? Csak, mert jót akarnak tenni és életük kalandját abszolválni. Az ötlet Guy agyából pattant ki, a Chevy mögéjük állt, de azt hisszük, ez az a reklám, melyből valóban a rászoruló gyermekek profitálnak. A túra végén maga az autó is az ottani gyermekfalu tulajdonába kerülne.

Igen, feltételes módban, hiszen jelenleg mindhárman itt rostokolnak Budapesten, mivel tegnap este nyolc óra körül a holland rendszámú (18-XNG-4) autót a Ráday utcában feltörték, papírjait és Guy útlevelét, valamint egy laptopot és egy kamerát elloptak belőle.

Ebből nyilvánvalóan látszik a fiúk tapasztalatlansága, hiszen ilyen értékéket nem hagyunk őrizetlenül nagyjából a világ egyik nagyvárosában sem, de ettől függetlenül kérjük azokat, akik netán megtalálták az elveszett tárgyak valamelyikét, vagy egyéb információval tudnak szolgálni az ügyben, hogy hívják Guy-t (0044-770009863) ezen a telefonszámon, vagy írjanak nekünk e-mailt erre a címre.

Köszönjük!