Ráraboltak az új Subarura

2012.07.18. 07:04

Kelet-Európában halványan még emlékszünk azokra az időkre, amikor előjegyzéssel lehetett autót venni, több évre előre. Most az ausztrál Subaru-vásárlók is megismerkedhetnek az érzéssel.

Európában még egyáltalán nem kapható a Subaru BRZ, a Toyota GT86 édestestvére, de Ausztráliának már most kiszabták az idei adagot, ezért az ottani importőr nem is volt rest, koncertjegyekhez hasonlóan online indította el a forgalmazást. Mindössze három óra kellett ahhoz, hogy a 201 darabos idei kontinens mindenféle próbaút, értékesítési beszélgetés vagy alkudozás nélkül elfogyjon.

Nem kell arra gondolni, hogy komolytalan suhancok töltögették ki az űrlapot, hiszen a megrendelés érvényesítéséhez minimum háromezer ausztrál dollárt (mintegy 700 ezer forint) letétbe kellett helyezni. Az első vevő ezt húsz percen belül meg is tette.

Mostantól csak 2013-as átadásra vesz fel előjegyzéseket az ausztrál Subaru. Lehet, hogy a japánok alábecsülték a derék ausztrálok játékos, őszinte hátsókerekes sportkocsik iránti érdeklődését?