Irtsuk a fakezű sofőröket

2012.07.19. 13:15

Szeptemberben, Zsámbékon új vezetéstechnikai pályát adnak át, ahol nemcsak autóval, de motorral, busszal és teherautóval is lehet majd gyakorlatozni. A 13,4 hektáron épülő központban éppen a busz- és teherautó-sofőrök lehetnek majd a leggyakoribb látogatók, ha nálunk is átültetik az EU-s irányelvet, mely szerint kötelező lesz számukra a vészhelyzetek gyakorlása.

Hivatásos buszsofőrök számára 2013-tól, teherautósoknak 2014-től lehet kötelező a közlekedésbiztonsági tréning, az ebből eredő igény kiszolgálására építik 2,7 milliárd forintból a Drivingcamp Hungaryt. Emellett azonban autósok és motorosok is gyakorlatozhatnak majd a központban, ahol rántópadtól földutas pályáig minden megvan, ami kell a vészhelyzetek veszélytelen kipróbálásához.

A pályához tartozó klubház mellett még helikopter-leszállóhelyet is építenek - ebből sejthetjük, nem egy poros vidéki rutinpályán dolgoznak a földmunkagépek. Ha majd elkészülnek, vállaljuk az első tesztköröket - egy kis zárt pályás gyakorlás még senkinek sem ártott meg.