Végre kapható az új Lada

2012.07.19. 15:37

Ahogy a nyugatnémet rokonok levetett cuccaikat küldték régen keletre, úgy került a Dacia Logan MCV gyártása az AvtoVAZ-hoz. Új életét Lada Largusként éli majd - a héten meg is kezdték a forgalmazását Oroszországban.

A Renault-Nissan és az AvtoVAZ nászának első gyermeke nem különbözik a nálunk éppen kifuttatott puttonyos Daciától, csak az emblémában. Öt- és hétüléses személyautóként, illetve kishaszonjárműként lehet kapni, a jól ismert 1,6-os, 84, illetve 102 lóerős benzinesekkel. Ezzel az orosz Lada-kínálat csúcsmodellje lett a Largus.

Irigyelni azért nem kell az oroszokat - a Lada-emblémás Daciát ugyanis átszámítva 2,75 milló forintos alapáron árulják. Alig többért nálunk már meg lehet kapni a Lodgy-t is, amely jelentős előrelépés a Loganhoz képest. Az oroszoknál ennek ellenére nagy a kereslet a Largusra, elképzelhető, hogy az idén legyártott 27 ezer darab nem fogja tudni kiszolgálni az oroszok Lada-éhségét. 2013-tól viszont évi 70 ezret gyártanak belőle, tekintettel arra, hogy az AvtoVAZ a hazai piac mintegy 25%-át uralja, és erős pozícióját meg is szeretné tartani.