2012.07.22. 13:52

Éppen csak lecsendesedett a JAC Motors másolási ügye, máris itt az újabb kínai klón. Ezúttal egy a JAC-nál is kevésbé ismert márka, a Shaanxi Victory lopott Amerikából.

Egyelőre ugyan csak rajzok keringnek róla, máris nagy visszhangot keltett a Shaanxi Victory tervezett modellje, az S102-es. A képeket kommentálva a kínai és az angol portálok egyszerre kiáltanak klónozást, s teszik ezt minden joggal, hiszen a modellt majdhogynem csak az embléma különbözteti meg a Cadillac Escalade EXT-től.

A gyár honlapján szereplő adatok szerint az S102-es hamarosan érkezik. Egy négyhengeres motor hajtja majd, szemben az EXT V8-asával. 91 és 100 lóerős változatban lesz kapható, ötsebességes manuális váltóval. Az optimizmusuk határtalan, pedig nem kizárt, hogy a pickup a JAC 4R3-asának sorsára jut, melyet a termelés megkezdése előtti utolsó pillanatokban tiltott le a Ford.

Az állami tulajdonban lévő Shaanxi Victory a szénbányászattól az űrkutatásig sok különböző iparágban van jelen. Autórészlegében már az S102 előtt is készültek pickupok, minibuszok, de ezekről a gyár otthonán, Senhszi tartományon kívül nem sokan tudnak. Igaz, a most kapott hírnévre talán nem is vártak, hiszen a harminchét milliós lakossággal bíró tartomány önmagában kellő nagyságú piac.