Erős, kicsi, ritka: ünnepi Brabus Smart

2012.07.22. 07:22

Tíz éve tart az együttműködés a német Brabus, és a Mercedeshez tartozó törpeautó márka, a Smart közt. A tuningolt Brabus Smartokat ma már mindenki ismeri. Készítettek erősített változatot az egyszerű, ForTwo-ból és a ritka Roadsterből is, persze ne gondoljuk, hogy minden alufelnis, középre hozott kipufogóval ékített Smart valódi Brabus termék.

A képeken szereplő példány viszont nem is lehetne eredetibb. A szürke-fekete festésű, nyitható tetejű jubileumi kiadást mindössze száz példányban készítik, így érdemes már most levelet írni a tuningcégnek, ha valaki szeretne egy sajátot. Motorja alulról nyalja az ezer köbcentit, háromhengeres, mint a többi, és turbó is van rajta.

A teljesítménye 102 lóerő, melyhez 147 newtonméter forgatónyomaték társul. Százra 8,9 másodperc alatt gyorsul a kis görcs, ez elég lelkesítő, a végsebessége pedig 155 kilométer. Utóbbit bizonyára elektronika korlátozza, de ez nem baj, mert már így is komoly küzdelem lehet egyenesen menni a rendkívül rövid Smarttal.

A Smart ForTwo Brabus 10th anniversary edition fontosabb extrái közt egyebek mellett navigációs berendezést, fűtött bőrüléseket, pár méter piros cérnát és peremfestett szürke felniket találunk, ráadásnak ott a bizonyíték, a sorszámot viselő embléma is, hogy senki ne gondolja egyszerű utánzatnak a különleges Brabus Smartot. Az árát még nem tudjuk, de talán jobb is így.