Az első sportkocsi az araboktól

2012.07.23. 17:01

Az arab országok eddig is kiváló piacot jelentettek a sportkocsigyártóknak, de arab autó eddig nem készült ebben a kategóriában. Az egyetlen kísérlet, a marokkói Laraki évekkel ezelőtt eltűnt, de most itt egy újabb próbálkozó, a W Motors, amely nagy nevek segítségével próbál betörni a legdrágább sportkocsik exkluzív piacára.

A hivatalos bejelentést a libanoni Bejrutban ejtette meg a W Motors vezetése. Bár az első autóról egyelőre csak látványtervet mutattak, sőt, meg sem nevezték, ígérni már jól tudnak a tervezők. Gyémánt-berakásos LED-es hátsó lámpákról és holografikus műszerfalról beszéltek – ilyesmit még a Bugatti, a Ferrari és a Lamborghini sem kínál. Szavaiknak némi súlyt ad, hogy az osztrák Magna-Steyr, a Porsche-átépítéseiről ismert RUF és Alfredo Stola StudioTorino tervezőstúdiója segít majd megvalósítani az elképzeléseket, azaz szakértelemből elvben nincs hiány.

A tervekben két modell szerepel. A Hypersport lesz a csúcsmodell, ezt a világ legjobb, legcsillogóbb és legdrágább újonnan megvehető sportautójának szánják. Mindössze öt készül, de ennek a modellnek nem is a haszonszerzés, hanem a hírnév felépítése lesz a feladata, míg az olcsóbb Supersportból akár több tucat is készülhet egy évben, valamivel barátságosabb áron.

Már készül az első működő prototípus is: ha minden a tervek szerint halad, decemberben leplezik le Dubaiban, abban a reményben, hogy az arab milliárdosok vonzónak találják majd az első arab – vagy legalábbis teljes egészében arab tulajdonú – szupersportkocsit.