Tiéd lehet a legjobb Corvette!

2012.07.23. 17:51

Minden idők legeredményesebb Corvette versenyautóját kínálja eladásra egy amerikai aukciós ház. Az 1968-as Chevyt egykori versenyzői segítségével készítették fel az aukcióra: visszakerült bele a hétliteres, közel 700 lóerős V8-as és a négyfokozatú kézi váltó, fényezése pedig az 1971-es daytonai versenyt idézi.

A legnagyobb sikereket John DeLorenzo és Jerry Thompson érte el az L-88-as Corvette-tel. Az országos bajnoki címek mellett a hosszú távú versenyeken is jól szerepeltek: a sebringi 12 órás futamon második-, a daytonai 24 óráson első helyen értek célba. A páros 1969 és 1972 közt mindig más-más rajtszámmal indult, így nemcsak győzelmeikkel hívták fel magukra a figyelmet.

Az aukció szervezői 950 ezer és 1,3 millió dollár (2-300 millió forint) közti összeget remélnek a legendás versenyautóért, de merészebb becslések szerint akár tízmillió dollárig is felkúszhat az ár. A Corvette-hez jár még egy vaskos mappa is, mely tartalmazza az összes verseny dokumentációját, rengeteg fotóval.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.