Jön a Porsche-verő Lotus

2012.07.26. 13:28

A Lotus hivatalosan is bejelentette, hogy 2013-ra elkészül az új Evora. A GX Racer szénszálas tetőt, ajtókat és motorházfedelet kap, az előd polikarbonát szélvédőit plexire cserélik. A drasztikus súlycsökkentés eredményeként az autó csupán 1250 kilós lett.

A négyliteres, 446 lóerős V6-ossal és hatsebességes szekvenciális váltóval épített sportkocsit azonban nem közútra szánja a Lotus. A GX Racer a Rolex Series versenysorozatban áll majd rajthoz, ahol a címvédő Porschét taszítaná le a trónról.

Az autó aerodinamikáján átdolgozott lökhárítókkal és hátsó szárnnyal javítottak. A bajnokság kiírásának megfelelően az ABS-t és a kipörgésgátlót kiiktatták, és sárga lámpaburákat építettek be. Az Evora GX Racert előzetes megrendelés alapján, 335 ezer dollárért (80 millió forint) kaphatják meg a versenyzők.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.