Szedánt szeretnél? Ráfáztál

2012.07.30. 16:06

Sejteni lehetett, hogy a Kia új kompakt szedánja is jó kiállású lesz, ismerve a koreaiak utóbbi években megjelent modelljeit. Nem is csalódtunk a K3 friss fotói láttán, csak azt furcsálljuk, hogy nálunk miért nem forgalmazzák.

Már a koreában K3, más piacokon Forte, Cerato néven futó négyajtós előző generációja sem jutott el Európába, és a ránézésre jóval vonzóbb utód is nagy valószínűséggel hasonló sorsra jut. Érdekes a koreaiak döntése, hiszen nálunk is sikeres tud lenni a konkurencia egy Fluence vagy Cruze vágású formás szedánnal, mégis be kell érnünk a ferdehátú, illetve kombi Cee'ddel.

A méretben hasonló, és feltehetően technikailag is rokon K3-ról egyelőre nem árultak el többet, minthogy teljesen új a kasztnija és LED-es lámpái lesznek elöl-hátul. Még van is idő a jövő év elejére ígért forgalmazásig, amíg valószínűleg körbeturnézza az ázsiai és amerikai autószalonokat, de nálunk legfeljebb csak szürkeimportként bukkanhat majd fel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.