Valódi Golf-konkurens jön a Škodától

2012.08.01. 14:39

Furmányos konszernpolitikájával eddig sikerült megoldania a VW-csoportnak, hogy az egyes márkák ne marjanak túlságosan egymás húsába. A Škoda például gyárthatott Fabiát és Octaviát, közvetlen Golf-konkurenst viszont nem. A Rapid csapott hátú változatával ez megváltozhat.

Jürgen Stackmann, a csehek egyik fejese erősítette meg hivatalosan a pletykát, miszerint a nemrég bemutatott Rapidból a szedánszerű kasztni mellett lesz egy ötajtós, rövidebb, csapott hátú kompakt is. Ezzel a klasszikus, Golf-féle ferdehátúakra céloznak a csehek, sőt, bevallottan volkswagenes feneket kanyarítanak a Rapidra. Erről eszünkbe juthatna akár a tavaly bemutatott Vision D tanulmány is, de Stackmann kerek perec kimondta, a jövő év elejére várt kompakt nem az az autó lesz.

Sokkal valószínűbb, hogy egy az egyben megtartják a Rapid orrát, és csak a farát szabják majd át. A kannibalizmust pedig feltehetően azzal kerülik majd el, hogy a Škoda minőségi színvonalát érzékelhetően más szintre állítják be, mint a német példaképét.

A legrosszabbul végül a Seat járhat, hiszen a Leon ezzel egy újabb házon belüli konkurenst kap. Míg a spanyolokat lassan mostohagyerekként kezeli a konszern, a Nyugat-Európában is egyre népszerűbb csehekkel szemmel láthatóan egyre engedékenyebb - már a legféltettebb kincsüket sem óvják meg az olcsó vetélytárstól.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.