Gyorsabb lehet a Nissan sportkocsija

2012.08.04. 14:15

Bár a Nissan aligha készíti majd el a GT-R utódját, nem maradnak sportkocsi nélkül a japánok. A 370Z utódán már dolgoznak, és a vezető tervező, Shiro Nakamura szerint az eddiginél is jobb vezetési élményt nyújt majd a Z-sorozat legújabb tagja.

Az új modell nem a 370Z jelenlegi V6-osát kapja meg: négyhengeres turbómotor építenek majd be, de a súlycsökkentésnek köszönhetően az autó akár gyorsabb is lehet, mint elődje. A 0-100-as sprintet várhatóan hat másodperc körül teljesíti majd, a károsanyag-kibocsátása pedig csökken.

A legújabb sportos Nissan koncepcióján már dolgoznak a mérnökök, 2014-ben várhatóan a közönségnek is megmutatják a tanulmányt. Mivel az új modell kisebb és könnyebb lesz, elképzelhető, hogy a japán gyártó így kívánja megoldani a 200SX utódlását is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.