Új kategóriát teremt az őrült Dartz

2012.08.05. 14:10

Érdekes váltásra készül az extrém autóiról elhíresült Dartz. A lett vállat a jelek szerint szakít páncélozott, szűk körnek szánt járműveivel, és egy jóval populárisabb kategóriát céloz be.

Nagel Dakkar nevű modelljükkel egy egészen új osztályt hoznak létre a SUV-ok közt. Ezt az új kategóriát a Dartz német partnere, a Saxon Auto Manfactur BNUDS-nak (Bespoke, Noble, Urban, Desert, Safety, azaz: testre szabott, nemes, városi, sivatagi és biztonságos) nevezte el. A testre szabott jelző a Dartz szélsőségesen egyedi megoldásaira utal, a sivatagi és a biztonság jelzőket pedig annak a titán bukócsövezésnek köszönheti, amilyet a raliautókban szokás alkalmazni.

A Nagel Dakkar teljesítményéről az AMG 5,5 literes, turbós V8-asa gondoskodik majd, amely 650 lóerőt küld a hétsebességes váltónak. Mindez elég kell legyen ahhoz, hogy meghajtsa az 1818 kilogrammos autót. A beltér hozza majd a várt luxust, de meglehet a bálnapénisz-bőrözést ezúttal mellőzik a kérhető extrák közül. A formatervezés a hírek szerint egyelőre nem végleges, de valószínű nagy rokonságot mutat majd a látványtervvel.

A Dartz 2013-ban szeretne kijönni a Nagel Dakkarral, és ahogy az a fenti képen is látható, messze a konkurencia fölé pozícionálják magukat. A legexkluzívabb, egyben strapabíróbb SUV darabjáért nem keveset, 300 ezer dollárt (66 millió forint) kérnek majd.