Megjöttek az új rendőrségi BMW-k

2012.08.06. 16:49

Derrick óta mindenki tudja, hogy az igazi német rendőr BMW-vel tartatja be a törvényt. A bajorok pedig örömmel szolgálják ki a szerveket - egész csinos flottával készülnek a lipcsei rendőrkiállításra.

A jól ismert 5-ös kombi rendőrváltozata mellett a fényhidas X3-ast ajánlja a BMW bűnüldözéshez, amely szerintük ideális rendőrségi autó, mind a menettulajdonságai, mind megbízhatósága alapján. Szemmel láthatóan komolyan vették a fejlesztést: a megkülönböztető jelzéseket az iDrive rendszeren keresztül lehet bekapcsolni.

Nem először készül páncélozott változat a 7-es BMW-ből sem, ezúttal viszont teljes VR7-es védelmet nyújt a szériától alig megkülönböztethető limuzin, ami közepes kézigránátos támadások esetén is biztonságos a bent ülők számára. Hasonló kezelést kapott az X5-ös biztonsági változata is, de az átalakítás pontos részleteit természetesen diszkréten kezelik a bajorok.

Kakukktojásnak számít az elektromos i3 rendőrségi változata, amelyet különösen repülőterek és kikötők figyelmébe ajánlanak, de közúti ellenőrzésekhez és járőrözéshez is alkalmasnak tartják.

A tömegoszlató vízágyún kívül így aztán szinte minden feladathoz tudnak ajánlani valamit a bajorok, de mivel nálunk a prémium rendőrautó fogalom nehezen értelmezhető, a páncélozott flottában pedig más márkákat kedvelnek, nem valószínű, hogy Magyarországon is felbukkannak az átalakított BMW-k.