Megzúzták a Mitsu csúcs sportautóját

2012.08.12. 12:33

A Mitsubishi nagy reményekkel indult Coloradóba, az idei Pikes Peak-i versenyre. A három-négyezer méter magasan kanyargó szerpentinjeiről ismert hegyen rendezett legendás felfutásra a japánok az i-MiEV-ből építettek egy brutális sportgépet, amit nem másra, mint a kétszeres Dakar-győztes Maszuoka Hirosira bíznak. 07-mitsubishi-imiev-evo-crash-1344449751 

A tisztes felkészülés ellenére nem éppen a tervek szerint alakulnak a dolgok a gyémántos márkánál. Az egyik gyakorlókörön ugyanis sikerült alaposan túlszaladni egy szűk hajtűkanyaron, megzúzva így az autó orrát. A pilóta sértetlenül úszta meg a kalandot, az autó azonban erősen megrongálódott, ám szinte biztos, hogy a Mitsubishinak nem okoz gondot rendbe hozni az i-MiEV-et a ma induló verseny rajtára. Van is miért munkálkodniuk, hiszen a kilencvenedik alkalommal rendezett futamon komoly esélyesként indul a japán villanyautó. A húsz kilométeres pályán 2800 méteres szintkülönbséget kell leküzdeni a résztvevőknek, a tény pedig, hogy a pálya utolsó harmadán a belsőégésű motoroknak már nagy gondot okoz a ritkább levegő, Maszuoka segítségére lehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.