Nem izgatja a németeket a villanyautó

2012.08.12. 17:25

A legfrissebb kutatási adatok szerint, a németek továbbra sem érdeklődnek az elektromos autók iránt - írja a német Focus magazin.

A lap a gépjármű-nyilvántartó hivatal (Kraftfahrtbundesamt) és a Duisburg-Essen egyetem CAR (Centers Automotive Research) autóipari kutató intézetének adataira hivatkozva azt írja, hogy az idén júliusig az Opel Ampera elektromos autóból 629, a Nissan Leaf modellből 269, a Citroën C-Zero modelljéből pedig 256 példányt értékesítettek Németországban.

Néhány modellből mindössze kétszámjegyű értékesítési számot sikerült elérni az év első felében. Ilyen volt például a Mercedes A-osztály elektromos változata, amelyből 62, valamint a VW villanygolfja, amiből 32 darabot helyeztek üzembe. Sikeres piaci fogadtatásra lelt viszont a Renault Twizy nevű aprósága, amiből 1757 darabot adtak el az év első felében.

Tavaly mintegy kétezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban, ebből azonban mindössze 100-at magánszemélyek. Ilyen iramban elérhetetlennek tűnik az a cél, miszerint a német kormány 2020-ig egymillió elektromos autót tervez útjaira.