Rondább, mint a Rodius: a Multipla-utód

2012.08.14. 14:08

Az már nem titok, hogy a Fiat a BMW Minijéhez hasonló teljes modellsorozatot tervez az 500-as köré, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire elvetik a sulykot. Már az 500L is túlzásnak tűnik, mind méretben, mind esztétikai szempontból, de a fél számmal nagyobb 500XL-ből az eredeti 500-as bájának maradéka is kiveszni látszik.

A képek ezúttal is az európai védjegy-hivatalból szivárogtak ki, méghozzá egész jó minőségű, renderelt számítógépes grafika formájában. Ezek alapján az XL az 500L meghosszabbított változata lesz, amelyben akár hét ülés is elférhet, vagy ötülésesként hatalmas csomagtartójával próbálhat híveket szerezni a márkának. Már az 500L sem az a kifejezett vizuális kielégülés, de az XL-nél még az arányokon is sikerült rontani egy keveset azzal, hogy a hátsó túlnyúlást jelentősen megnövelték. Az még nem derült ki, hogy cserébe mekkora lesz a csomagtér, így csak remélhető, hogy nem csak esztétikai értelemben követi a szellemi elődnek tekinthető Multipla nyomát, de célszerűségében is összemérhető lesz azzal.

Műszaki szempontból ez a kivitel is a Punto sorozat közeli rokona: ugyanúgy 1,4 literes benzines turbómotorokkal és 1,3, illetve 1,6 literes dízelekkel érkezik majd. Ha minden igaz, a premiert szeptember végén tartják a Párizsi Autószalonon.