A Viper így az igazi

2012.08.18. 07:34

A Dodge brutális sportkocsija sokféle látványos fényezéssel előfordult a kezdetek óta. A vörösréz-színtől a neonzöldig mindenféle változatot láttunk már, de kétségkívül a GTS kék-fehér festése a legjellegzetesebb. Ezt nyilván a gyáriak is jól tudják, ezért ismétlik meg most a harmadik generáció bevezető változatán.

Sokáig az is kérdés volt, hogy egyáltalán lesz-e folytatás, de a Chrysler irányítását átvevő olaszok szerencsére tisztában voltak vele – részint a Ferrarival szerzett tapasztalatok révén – hogy egy ilyen közismet sportkocsit akkor is megéri megtartani a kínálatban, ha közvetlen pénzügyi hasznot nem remélhetnek tőle. Így nemrég bemutathatták a nagyközönségnek a harmadik Vipert, amely stílusában inkább az első generációra emlékeztet, mint közvetlen elődjére.

Az eredeti Viper – különösen a zárt GTS – bájához persze hozzá tartozott a látványos festés. Talán ez a sötétkék-fehér változat a legismertebb, amely halvány utalás a szellemi előd, a Shelby Cobra legkomolyabb versenyváltozataira. Így az új GTS-t is ezzel vezetik be: a Launch Edition a festés mellé ötküllős, polírozott felnigarnitúrát és persze sorszámot kap – ez utóbbi leginkább a gyűjtőknek lehet fontos.

Ezzel a limitált szériával kezdődik a Viper új élete, amely várhatóan az évtized végéig tart majd.