Átépítették a legszebb BMW-t

2012.08.18. 14:19

Egy örömteli hírrel, és egy kiadós képgalériával borzolják a kedélyeket a Pebble Beach Concours d'Elegance szervezői: miután a BMW és a Zagato úgy döntött, folytatja sikerrel indult együttműködését, a jótékonysági rendezvényen mutatják be a közös munka egy újabb ígéretes darabját.01-bmw-zagato-roadster 

Három hónapja már, hogy a Concorso d'Eleganza Villa d'Este-n bemutatták a BMW tervezőinek és a Zagato dizájnereinek közös gyermekét, a Coupe Zagatót. Az autó – amelyről az autós portálok napokig ontották a képeket, amit imádták az emberek, és amit sokan már a legdögösebb BMW-ként emlegetnek – most visszatér. A siker ugyanis a készítőknek is feltűnt, így rohamtempóban elkészítették a Zagato Roadstert.

A hírek szerint mindössze hat hét kellett hozzá, hogy a Coupe-t némileg áttervezzék és elkészüljön a Roadster. Noha az autó sziluettje a tető nélkül sem változott sokat, a némileg átdolgozott fartól egészen más lett a vizuális tömegeloszlás. Sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik így, és a Coupe-val ellentétben már az orr sem tűnik olyan kirívóan hosszúnak. A kellő temperamentum tehát nem hiányzik belőle, de kérdéses, hogy eléri-e az elődjéhez hasonló méretű népszerűséget.06-bmw-zagato-roadster 

Az autó a napokban landolt Kaliforniában, hogy a Pebble Beach Concours d'Elegance-n élőben is megmutassák. Sajnos technikai adatokkal most sem kedveskedtek, de annyit legalább már tudni lehet, hogy a Zagato Roadster új kipufogót és diffuzórt kapott. A felfüggesztéssel és a motorral kapcsolatban továbbra sincsenek információk, így a legvalószínűbb, hogy azt meghagyták a Z4-esből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.