Ezzel nyomná le a Golfot a Toyota

2012.08.20. 08:26

A jelenlegi Auris – nagyrészt talán formaterve miatt – nem aratott osztatlan sikert, a Toyota viszont felismerte a hibát. Az utódot érdekesebbre, karakteresebbre formálták, az ígéretek szerint pedig vezetni is jobb lesz.

A második generációs Auris hosszabb elődjénél, ugyanakkor magasságát öt centivel csökkentették, így a kategória legalacsonyabb autója lett. A hasmagasság csökkentésével, a súlyelosztás javításával és a futómű átdolgozásával a Toyota ígérete szerint egyszerre lett komfortosabb és élvezetesebb a vezetés.

A motorválasztékról pontos adatokat még nem közöltek a japánok, de azt már tudni lehet, hogy új Auris a jelenlegi motorok továbbfejlesztett változatait kapja majd. Az alapmodellbe 1,3 literes benzines kerül, de rendelhető lesz 1,6-os benzinessel és 1,4-es dízellel is - később pedig a BMW-től származó dízelmotorokkal bővül a paletta. A Toyota a hibridhajtás hatékonyabbá tételén is dolgozik.

Az Auris debütálására jövő hónapban kerül sor, a Párizsi Autószalonon, a gyártás pedig a Toyota brit gyárában folyik majd. A kereskedésekbe 2013 elején kerül a Volkswagen Golf és a Ford Focus vetélytársa.