Elegáns luxusautó a kínaiaknak

2012.08.21. 07:10

Három évvel a Mulsanne bemutatása után, Pebble Beachen jelentette be a Bentley a luxusautó kabrióváltozatát. A Mulsanne Convertible-ről ugyan még csak koncepcióként beszélnek, de máris a világ legelegánsabb kabriójának kiáltották ki – versenytársa lehet a Rolls-Royce Phantom Drophead Coupénak, és a Mercedes S-osztálynak.

Bár technikai adatokkal még nem szolgált a gyár, sejteni lehet, hogy a szedán 6,75 literes, 512 lovas V8-asát szerelik majd a nyitható tetős változatba is. A futóművet és a kormányzást a komfortos utazáshoz hangolják, de sport-módban közvetlenebb gázreakcióval élvezetesebbé teszi a vezetést.

A négyüléses luxuskabriót elsősorban az olyan feltörekvő piacokra szánják, mint Kína, vagy India, de természetesen a tehetősebb rétegeket célozzák meg vele. A gyártás megkezdésére egy éven belül sor kerülhet, ára 250 ezer font (88 millió forint) köré várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.