Audi: R8 helyett új Quattro?

2012.08.23. 17:35

Két éve mutattak egy Quattro tanulmányt öthengeres turbómotorral és összkerék-hajtással, de abból aligha lesz valami. A legújabb pletykák szerint valami egész más viseli majd a Quattro jelzést.

A német sajtó értesülései szerint dolgozni kezdtek az Audinál egy Q35 jelzésű autón, amely méretben az A5 és a Q5 közé esik majd. Úgy tűnik, egy fura félszerzetről van szó, sportos vonalvezetéssel, de emelt hasmagassággal és brutális erejű öthengeres motorral. Ezzel nem csak egy szűk réteg számára lenne érdekes a Quattro-utód, amely hasonló karakterű autó lehet, mint a Subaru Impreza WRX STi: brutálisnak tűnő, de többé-kevésbé a hétköznapokban is használható jármű. A 2,5 literes, öthengeres motorból izzadtságszag nélkül kihozható 380-400 lóerő, ami bőven elég, hogy a telekjárók királyává tegye az új Quattrót.

Egy ilyen program végigvitele persze nem egyszerű feladat, különösen most, hogy a VW csoportnál évente több új modell bemutatását tervezik, márkánként. Így nem meredek feltételezés a pletykákban szereplő 2015-ös bemutatási dátum – úgyis akkor esedékes egy újabb évforduló, akkor tölti a Quattro 35-öt.