Igazi rém az új Renault

2012.08.24. 11:33

A Renault-Nissan az újrahasznosítás mestere, ezt erősíti az új Renault Scala bemutatása is. Szükség volt egy új, olcsó négyajtós modellre, és az igényt a lehető legegyszerűbben igyekeztek kielégíteni: a Nissan Sunnyra faragtak új orr-részt, Renault jelvénnyel.

A Sunny - vagy más néven Versa - eleve nem az a kifejezett szépség, és a fura, kaotikus hűtőmaszk sem javított rajta sokat. Korábban épp a Sunny kapcsán találta azt mondani a cég egyik középvezetője, hogy aki olcsón akar autót venni, az ne finnyáskodjon a forma miatt, és a Renault Scala is ezt a filozófiát testesíti meg. Az egyetlen szerencsénk, hogy a Scala egyelőre csak Indiában lesz kapható. A formától eltekintve egyébként célszerű négyajtós családi autónak tűnik a Scala, amely 1,5 literes, 99 lóerős benzinmotorral, vagy ugyanekkora, 85 lóerős dízellel készül majd.

A Sunny-Versa-Scala a Nissan egyik világautója: szinte mindenütt kapható valamilyen néven, kivéve Európát. Ide egyelőre nem hozták el, bár valószínűleg inkább azért, hogy ne támasszanak belső konkurenciát a Renault és a Dacia hasonló fazonú és méretű típusainak.