Már nincs messze az új Golf

2012.08.24. 17:47

A Golf a Volkswagen legnépszerűbb modellje: többet adnak el belőle, és több hasznot hoz, mint a cégcsoport bármelyik másik autója. Nem csoda, hogy a leváltása körül nagy a felhajtás. Már a hivatalos bemutató előtt elkezdték csepegtetni az információkat - már csak egy vékony lepel választ el attól, hogy meglássuk, milyen is lesz.

A Volkswagen számára a Golf VII bemutatása talán az egész évtized legfontosabb eseménye. E modell fogadtatásától nagyon sok függ, hisz nem csak Európa legnépszerűbb autójának helyébe kell lépnie, de ez a modell dönti majd el, hogy megtérül-e az MQB platform kifejlesztésének horribilis költsége. Ha sikerül ugyanolyan népszerűvé tenni, amilyen az elődje volt, azzal a Volkswagen bebiztosíthatja vezető pozícióját az európai piacon.

Egyelőre csupán egy lepellel beburkolt autó vázlatát tették közzé, ami mindössze annyit árul el, hogy a Golf VII megtartja elődei jellegzetes, szinte függőlegesen végződő lövedék-formáját. A formatervtől nem várhatunk sokat, de a Golf nem is ettől volt népszerű. Úgy tudjuk, a típus minden irányban nagyobb lesz egy kicsivel, mint volt, így nagyobb belső teret kínálhat, ennek ellenére sikerült vagy 100 kilót faragni a tömegéből. Bár konkrétumokat egyelőre nem tudunk, állítólag a motorválaszték is megújul: tisztább, hatékonyabb motorokat kap az új modell.

A hivatalos világpremiert még a Párizsi Autószalon előtt megtartják: szeptember 4-én, Berlinben lesz először látható az új Golf. A gyártás beindításával sem várnak sokat: a forgalmazás már novemberben megindulhat Európában, és a jövő év első felében az összes többi piacon is bemutatkozik a típus.