Jön az 500 lovas Lexus kupé

2012.08.29. 06:25

Az Ausztrál Autószalonon, októberben ismerheti meg a nagyközönség az új kupét, néhány infót azonban már közzé tett a gyártó.

A Lexus megerősítette, a 2012-es Australian MotorShow-n bemutatja új, hibrid hajtású, kupé koncepcióját Sydneyben. Egyelőre sajnos nagyon kevés konkrét tény hangzott el, de annyit biztosan tudunk, hogy a hibrid tanulmány 500 lóerős és négykerék-hajtású.

Az egyetlen közzé tett kép alapján úgy tűnik, az új modell dizájnja hasonló a Lexus szupersportkocsijához, az LFA-hoz. A Lexus koncepciója lenyűgöző, ez lesz a kiállítás egyik legizgalmasabb darabja – nyilatkozta Tony Cramb, a Lexus ausztráliai részlegének vezetője. Ez a tanulmány bemutatja, hol tart most a Lexus dizájnban és műszaki tökéletességben, hogyan egyesíti a szépséget és a funkcionalitást a jövő autóiban – tette hozzá.

A gyártó hozzáállásából ítélve úgy tűnik, nagyon komolyan veszik a projektet, könnyen elképzelhető, hogy az LFA nem marad utód nélkül. Az Ausztrál Autószalon október 19-én kezdődik, de vélhetően már előtte megtudhatunk néhány új részletet az új kupéról.