Máris kukában az Aston Martin Virage

2012.08.31. 17:44

A Virage eleve nehezen érthető próbálkozás volt az Aston Martin részéről. A V8 Vantage és a DB9 közé ékelt modellnek alig vannak önálló jellegzetességei – tulajdonképp egy valamivel erősebb DB9-es, itt-ott átdolgozott formákkal. Így olcsó volt a fejlesztés – talán ezért is engedheti meg magának a sportkocsigyár, hogy 18 hónap után egyszerűen levegye a palettáról.

A hírek szerint azért van szükség a Virage nyugdíjazására, hogy helyet csináljanak a gyárban a DB9 következő változatának, amely valamivel drágább és erősebb lesz, mint a jelenlegi. Így az új modell nagyobb nyereséggel gyártható, a Virage eladásai pedig nem indokolják, hogy mindenáron gyártásban tartsák. Ebből a modellből rövid pályafutása alatt ugyanis mintegy ezer példány készült, ami még az Aston Martinnál sem számít igazán jó eredménynek.

Úgy néz ki, a Forddal való szakítás óta először a modellválaszték alaposabb átdolgozására készül az Aston Martin: új csúcsmodellt terveznek bevetni Vanquish néven, és jön a felújított DB9-es – így a britek teljesítményben is közelebb kerülhetnek az olasz vetélytársakhoz, amelyek manapság vagy 150-200 lóerővel járnak az Aston Martin típusai előtt.