Japán rivális a BMW M3-nak

2012.09.03. 05:53

A jövő márciusi Genfi Autószalonon mutathatja be következő generációs G-sorozatát az Infiniti. A japán luxusmárka Mercedes-platformra építkezne, és a hajtásláncot is a németektől kölcsönözné – így készíthetnek sportosabb és gazdaságosabb autókat.

A jelenlegi szériához hasonlóan az új G-sorozatot is szedán-, kupé- és kabrióváltozat alkotja majd, ám ezek közül Genfben várhatóan még csak a négyajtós lépcsőshátút mutatják be, a másik két modell 2014-re érkezhet.

A 3-as BMW riválisának szánt Infiniti G-be a Mercedes négyhengeres benzin- és dízelmotorjai kerülhetnek. A japán gyártó sportosabb változatot is tervez, a BMW M3-at egy 400 lóerősnél is erősebb, ikerturbós V6-ossal akarják megszorongatni - a csúcsváltozat az IPL (Infiniti Performance Line) műhelyében készülhet majd el.

Az Infiniti a G hivatalos bemutatása után az M-sorozatot is felfrissítené, ezután pedig az LE tanulmányt ültetnék át sorozatgyártásba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.