BMW M5 rendőrségi színekben

2012.09.04. 17:19

A német rendőrségnél előfordulnak villámgyors járőrkocsik – a sebességkorlátozás nélküli autópályák országában nincs is ebben semmi furcsa – de az új M5-ös BMW először öltött egyenruhát. Ez lehet a legdurvább elfogóautók egyike, még odaát is.

Tudomásunk szerint egyelőre ez az egyetlen példány létezik, amely egyelőre kiállítási tárgy egy müncheni múzeumban, de mindene megvan hozzá, hogy akár holnap szolgálatba álljon. Ugyanott készült, ahol a többi BMW rendőrautó, megkapta a szokásos zöld-ezüst rendőrségi festést, és van rajta fényhíd, ahogy kell, minden más szempontból azonban szabályos M5-ös, 560 lóerős V8-as biturbó motorral, 4,4 másodperces gyorsulással 0-ról 100 km/h-ra, és kiiktatott sebességkorlátozás mellett 305 km/h-s végsebességgel.

Ez egyelőre csak afféle demonstráció a BMW részéről, hogy ilyet is készíthetne, ha lenne rá igény, de nem csodálkoznánk rajta, ha a német autópálya-rendőrök beszereznének néhány példányt, hisz ezzel néhány maroknyi szupersportkocsitól eltekintve szinte minden utolérhető.