A pápa új autója: egy Kangoo

2012.09.07. 14:27

Nem véletlen persze, hogy Benedek pápa két ilyen furgont használhat a jövőben. A Renault ajánlotta fel a speciálisan átalakított járműveket – azért épp a Kangoo lett az alap, mert ez az egyetlen típus, amelybe elektromos hajtásláncot szerelnek, és elég nagy, hogy pápai járműnek is megfeleljen.

Azt talán a Renaultnál is érezték, hogy egy mezei Kangoo Z.E. elég mezitlábas jelenség pápai járműnek, ezért alaposan átdolgozták a furgont. A tolóajtók helyére hátrafelé nyíló ajtókat építettek, belül két kényelmes fotelt helyeztek el, a nyilvános áldás-osztáshoz nagy napfénytetőt kapott a Renault, a fényezés természetesen hófehér, és az ajtókon elhelyezték a pápai címert is. Az, hogy a pápa elfogadta a Kangookat, egyfajta gesztusként is értékelhető, hisz ez az első két jármű a flottájában, amely tisztán elektromos hajtású, így közvetlenül semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, és persze teljesen hangtalan. A fehér mellett hamarosan érkezik egy másik példány is, sárga és fehér csíkokkal díszített kék fényezéssel – ezt a pápa nyári rezidenciájában használják majd.

A pápai flotta több tucatnyi autóból áll, így nem tudni, hogy mennyit használják majd a két elektromos Kangoot, de nem csodálkoznánk rajta, ha a közeljövőben gyakran látnánk ezekben nagyobb nyilvánosság előtt, a G osztályú Mercedesek helyett.