Árverésen James Bond Astonja

2012.09.10. 09:11

Árverésre kerül a James Bond-filmek több emléktárgya, köztük a 2008-as A Quantum csendje című filmben használt Aston Martin DBS, és egy Z28 roadster.

Az aukció október 5-én zajlik majd, az első Bond-film, a Dr. No bemutatásának ötvenedik évfordulóján. A DBS mellett több 007-es emléktárgy kerül kalapács alá, a legtöbbet mégis a fekete Astonért remélik a szervezők. A Daniel Craig által használt autótól minimum 160 ezer dollárt várnak, ami egy meglehetősen óvatos becslés, hiszen ennyi az autó használt ára is, így meglehet, hogy egy gyűjtő ennek többszöröséért veszi majd meg. Ott lesz a BMW Z28 roadster gyártás előtti replikája is, amit az 1999-es A világ nem elég című részben használtak. Ettől negyvenezer dollárt várnak.

A két autóval együtt összesen negyven tételt értékesítenek, és a befolyó összeg egésze az UNICEF-hez kerül majd. Az egyéb tárgyak közt ott lesz Halle Berry ruhája, amelyet a Halj meg máskorban viselt, de Daniel Craig napszemüvegéhez és több, az 1979-es Holdkeltében használt speciális kütyühöz lehet majd hozzájutni az 5-i aukción.