Elrontották az RCZ-t?

2012.09.13. 05:52

A legsportosabb Peugeot, az RCZ kupé is eljutott a kötelező felújításig, és megkapta a cég új egyen-arculatát. A végeredmény legalábbis megkérdőjelezhető.

A leglátványosabb változtatás a nagy vigyort formázó régi légbeömlő eltűntetése, illetve felosztása. Ez a régi márkaarculat része volt, az új egy kisebb, trapéz-forma hűtőrácsot tartalmaz. Ez itt is megjelenik, de mivel ez valószínűleg kevés lenne a nagy teljesítményű motorok hűtési igényének kielégítésére, alul kialakítottak még egy, a hűtőrács alsó peremének vonalát követő nyílást a hűtőrácson. Ezzel mintha elveszett volna az RCZ agresszivitása – tokás öregúr arcot öltött az üvöltő vadállaté helyett.

A többi részlet alig változott. Már van LED-es nappali fény és új fedélzeti információs rendszert kap az autó. Viszont a motorválaszték marad a megszokott, 1,6 literes turbómotorokat választhatunk 156 vagy 200 lóerővel, illetve 2 literes HDi dízelt 163 lóerővel. Az RCZ új változata Párizsban mutatkozik be a hónap végén, és nem sokkal később megindul a forgalmazása is. A felújított változattal egy időben egy RCZ R jelzésű tanulmányautót is kiállítanak, amely állítólag 260 lóerős turbómotort kap majd, és 2013 végén szintén gyártásba kerülhet.