Rengeteg kémfotó az új Mercedesről

2012.09.15. 06:59

Fehér és fekete változat biztosan lesz az új Mercedes BLS-ből, melyet többnyira Győr és Kecskemét térségében látnak rendszeresen olvasóink, illetve a Nagyvárad téren kollégánk, Ender Gábor. Mint látni fogják, a gyári tesztpilóták néha olyan merészek, hogy csoportosan rajzanak ki ebédelni, dacolnak a próbarendszámos autókat érő rendszeres rendőri ellenőrzésekkel, csak a mérésnek és a tapasztalatgyűjtésnek élnek.

Van köztük olyan naív illető is, aki Volkswagen Motorsport feliratú pólóban akarja megtéveszteni a járókelőket, miközben a budaörsi IKEA parkolójában teszteli a ki-beszállást. Neki üzenjük, hogy hiába minden kísérlet, mára csak alulról és belülről nem láttuk a CLA-t.

Kedvenc mercedeses képeinket Gábor küldte be. A jól sikerült felvételeken látható, hogy a CLS kistestvérének szánt, négyüléses újdonság éppen csak annyival nagyobb a mögötte látható első generációs Audi A4-nél, amennyit a középkategóriás autók általában nőttek az elmúlt tizenöt évben.

Nézzék meg jól a képeket, jegyezzék meg jól az álcázott autók ismertetőjegyeit, a formákat kivehetetlenné tévő fóliák elhelyezkedését, az első fényszórók számára vágott szűk réseket, és ha útjaik során maszkolt járművel találkoznak, ne habozzanak fényképezni. Nem csak magyarországi képeket fogadunk el és nem csak autókról.

A szorgalmas fejlesztői munkát látva megnyugodhatunk, ennyi próbakilométer után egyszerűen képtelenség, hogy a CLA (más források szerint BLS) is olyan zajos legyen menet közben, mint a másik kecskeméti termék, a B osztály.