Leváltják a BMW M3 nyolchengeresét

2012.09.16. 12:44

A károsanyag-kibocsátás, és a fogyasztás csökkentése érdekében egyre több autógyár tervezi kisebb motorok gyártását. A BMW Párizsban mutatja majd be a Concept Active Tourer tanulmányt, melybe háromhengeres benzinmotorok kerülhetnek, de a pletykák nem kerülték el az M3-ast sem.

A vélemények megoszlottak, egyesek V6-os, mások soros hathengeres motorokat jósoltak a következő M3-asba, de voltak olyan találgatások, melyek három turbófeltöltőről, illetve kompresszorról szóltak. A kérdésekre most úgy tűnik, kiszivárgott fotó adja meg a választ.

A négyliteres V8-ast egy háromliteres sorhatos váltja fel a 2014-es BMW M3-ban, melyből két turbófeltöltő segítségével hoztak ki 450 lóerőt. Az új M3 hétsebességes DCT-váltóval, és hatgangos kézi váltóval is kapható lesz. Az ígéretek szerint vezetési élményben és teljesítményben nem lesz észrevehető a hengerek számának csökkenése, fogyasztásban viszont annál inkább.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.