Abszolút Ferrari rekord

2012.09.17. 16:34

Egyetlen magányos Ferrarit látni is élményszámba megy, nem is beszélve több százról. Most azonban sikerült megdönteni az egy helyszínen jelen levő Ferrarik számát: Silverstone-ban közel ezer jött össze, ami világrekordnak számít.

A Silverstone-i Ferrari Racing Day-en készültek az alkalomra: az ünnepélyes menet élére Felipe Massát állították, aki egy 458 Spidert vezetett ez alkalommal. Mögötte pedig 963 másik Ferrari vonult fel a pályán, ezzel megdöntötték a korábbi, 2008-as rekordot, amelyet Japánban állítottak fel egy 490 autóból álló konvojjal. Ez a menet a teljesség kedvéért bekerül a Guiness Rekordok Könyvébe is. A Ferrari a nagy felvonulást felhasználta egy kis jótékonykodásra is, autónként 5000 fontot ajánlottak fel egy olyan alapítványnak, amely az egykori autóipari dolgozók és családjaik megsegítésével foglalkozik.

Mindez persze nem tűnik túl izgalmasnak, de a képek alapján elképesztő változatosságban jelentek meg a különféle Ferrarik, az 50-es évekbeli korai típusoktól a legújabbakig.