2012.09.18. 14:23

A piac gyengélkedése ellenére a Suzuki egyelőre nem adja fel európai terveit, sőt, új modellek bemutatását tervezi, amelyekkel erősítheti saját pozícióit. Könnyen lehet, hogy az új modell is Magyarországon készül majd.

A Suzuki SX4-ből nálunk meglehetősen sok fut, de Európa többi részén messze nem ilyen gyakori látvány. Ennek több oka is van: egyrészt sokhelyütt népszerűbb a Fiat emblémás változat, a Sedici, amely Magyarországon nem kapható, másrészt a Swift padlólemezére épülő modell formaterve mára teljesen elkopott, beleszürkült a tömegbe. A Suzuki ez utóbbi problémával alighanem tiszában is van, legalábbis erre utal, hogy az S-Cross ismert részleteit láthatóan igyekeztek izgalmasabbra szabni.

A képek egyikén sem látható az egész autó, de annyi azért egyértelmű, hogy egy, a jelenlegi SX4-nél valamivel nagyobb autóra számíthatunk. A kompakt szavadidő-autók piaca Európában az egyik olyan kivételes szegmens, amely az erősödés jeleit mutatja, így nem csoda, hogy épp egy ilyen modellt készül bevetni a Suzuki. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy ezt a típust is eladják-e egy másik gyártónak, de úgy hallani, a Volkswagen, amely a Suzuki legnagyobb részvényese, egyelőre igyekszik megakadályozni az ilyen típusú együttműködést más gyártókkal, így a Sedici utódja aligha készülhet Magyarországon.

Az S-Cross a Párizsi Autószalonon még csupán tanulmányautóként jelenik meg, de a Suzukira jellemző korábbi gyakorlat alapján arra tippelnénk, hogy egy éven belül érkezik a szériamodell is, hasonló arányokkal de kevésbé radikális külsővel.