Kiszivárgott az új Jaguar sportkocsi fotója

2012.09.20. 11:43

A Jaguarnál több évtizedes ígérgetés után végre tényleg elkészült az E-Type szellemi utódjának szánt sportkocsi végleges változata. Most meg is nézhetjük, milyen lett a végeredmény – egy kiszivárgott katalógusfotónak köszönhetően.

A kétüléses roadster persze csak piaci pozíciójában emlékeztet a híres elődre: az F-Type formaterve abszolút mentes a fantáziátlan múltidézéstől. A hosszú orr és a két ívű övvonal elegáns és sportos jelenséggé teszi az autót – talán csak a lökhárító szélén nyitott kopoltyú-szerű légbeömlők tűnnek túlzásnak. A forma egyébként nem teljesen idegen – a C-X16 tanulmányétól leginkább csak részleteiben tér el, összhatásában alig.

Egyelőre úgy néz ki, kétféle motorral kínálják majd az F-Type-ot: a gyengébb változatba az új fejlesztésű, 3 literes, kompresszoros motor kerül, 340 vagy 380 lóerővel, míg a csúcsváltozat megkapja a Jaguar aktuális csúcsmotorját, az ötliteres, kompresszoros, 510-550 lóerős kivitelekben gyártott V8-ast. Valószínű, hogy már az alapmotorral is félelmetesen gyors lesz  az új brit sportkocsi, bár a pontos számokat egyelőre nem ismerjük.

A bemutatót a Párizsi Autószalonon tartják a jövő héten, így legkésőbb akkor és ott minden lényeges adat kiderül. Arra azonban, hogy az F-Type igazán jó sportkocsi-e, csak később kaphatunk választ, hisz az ilyesmi nem az adatokon múlik.