2012.09.27. 15:39

Magától értetődő lépés volt a Daciától, hogy az új Sanderóból is megcsinálták a Stepway változatot, de az első fotók láttán hagynánk egy kis időt.

Szolid műanyag szélesítések, tizenhatos kerekek és egy tetőkorlát: ennyi kellett az új Sanderónak, hogy igazán odacsapjon. Míg a hangsúlyosan magas felépítés és a tripla első kerékívek a mezei változatnál kissé esetlenül hatnak, a Stepwaynél minden a helyére kerül, a negyven milliméteres emelés pedig kimondottan jól áll neki. Szinte úgy tűnik, eleve szabadidőautónak tervezték, és csak aztán butították vissza hagyományos ferdehátúnak.

A mai divatot telibe találó rücskös stílushoz kissé vérszegények a motorok: egy 900 köbcentis, háromhengeres turbós benzines és egy 1,5-ös dCi közül lehet választani, mindkettő 90 lóerőt présel ki magából. Felszereltségi szintből is kettő lesz, egy fapados, és egy fullos, amibe multimédiától klímáig, tempomattól parkolóradarig mindent belepakolnak. Persze nem kizárt, hogy megfelelő kereslet esetén bővítik majd a választékot, de az elődből kiindulva rétegmodellnek szánják a Stepwayt. Az első példányok 2013 februárjában érkeznek a kereskedőkhöz.