2012.09.28. 17:48

Párizsban már élőben is látható volt a legkisebb Opel, sőt, az is kiderült, hogy mit kérnek érte. Nem lesz olcsó, de cserébe szinte végtelen testreszabhatóságot és vidám stílust kínál.

Az Opel sokáig a józan vásárlókra alapozott, de mostanság kénytelen másképp vásárlókat fogni. Olcsó márkának ott a Chevrolet – az Opel viszont már a most futó Corsa bevezetése óta igyekszik fiatalos arculatot szőni maga köré. Az Adam is ezt a vonalat követi: az autót eleve kedvesnek és karakteresnek szánták, és különleges színkombinációkkal, felnikkel és egyéb kiegészítőkkel próbálják még vonzóbbá tenni. Az ötlet nem rossz – a Mini és a Fiat 500-as is ebből él meg – és az Opel most megprbálja maga is sikerre vinni a többszörösen bevált receptet.

A testreszabhatóság és az ilyen stílusra építő termékektől elvárt minőség persze nem olcsó dolog, nyilván ennek is köszönhető, hogy az Adam alapváltozata nem tartozik a legolcsóbb kiskocsik közé. Az alapkivitel ára Németországban 11 500 euró lesz, ami nagyjából 3,2 millió forintnak felel meg. Az itthoni árképzés persze eltérő lehet, de nem valószínű, hogy jelentős lesz a különbség.