Renault sportkocsi – a Caterhamtől?

2012.10.02. 18:02

Korábban is hallottuk, hogy a Renault kiadná bérmunkába a tervezett Alpine sportkocsi gyártását – a meglepetés az, hogy nem az ezen a területen a legtapasztaltabbnak számító Lotus felé tapogatóznak.

A pletykák szerint a Caterhammel tárgyal a Renault a gyártás lehetőségéről, ami minimum meglepő annak fényében, hogy a kis brit cég eddig kizárólag egyszerű, csővázas Lotus Super Seven utódokat gyártott, így nemigen lehet tapasztalatuk műszaki szempontból fejlettebb sportkocsik gyártásában. Ugyanakkor a Lotus az alumínium vázszerkezetek szakértője, és már gyártott sportkocsikat külső megrendelésre – az Opel például náluk készíttette a Speedstert.

Elképzelhető persze, hogy a Renault jobb ajánlatot kapott a Caterhamtől, és ha az Alpine gyártható a kis cégnél megszokott eljárásokkal – azaz csőváz-szerkezetre épül majd – akkor egy ilyen együttműködés is lehet sikeres. Végülis az Alpine afféle arculatépítő termék lesz, amelyből aligha készítenek többet évi egy-két ezer példánynál, így akár a Caterham is megbirkózhat a feladattal.

A Renault a Lotusszal és a Caterhammel is szoros kapcsolatot ápol, hisz mindkét márka F1-es csapata a franciáktól vásárolja a motorokat.