Megdöbbentő sportkocsi, Kínából

2012.10.03. 12:08

Kína egyik nagyvárosában, Kuangcsuban készült a fotó erről a különös kupéról, amely állítólag a Geely Meirenbao - vagy ahogy sokan ismerik, a Beauty Leopard - alapjaira épül. Nem is rossz, ahhoz képest, hogy a 2003-ban bemutatott eredeti hogy néz ki.

Kínában nem nagyon készülnek kupék, és a külföldi gyártók is hanyagolják a sportosabb típusokat, mivel alig lehet eladni belőlük néhány száz példányt évente. Talán ennek, és persze az árának köszönhető, hogy a Meirenbao egész jól fogy, és sokan át is alakítják, hogy elvegyék az eredeti formaterv ügyetlenségét.

Ez a példány azonban kilóg a sorból, hisz teljesen új karosszériát kapott, méghozzá egész komoly formatervvel. A különös cápaorr, a széles hátsó lökhárítók, a négy kipufogóvég, a nagy felnik és a magas hátsó szárny már-már komoly sportautónak láttatják, csak a kidolgozásban akadnak hiányosságok - ilyenek a karosszériához nem egészen passzoló első lámpák. Emellett a tengelytáv tűnik kicsit rövidnek, ami nyilván a műszaki alapok diktálta adottság.

Valószínűleg egyedi példányról lehet szó, amely az 1,3 literes, 85 lóerős motorral aligha megy úgy, ahogy kinéz, de néha jó látni, hogy Kínában nem csak csapnivaló formájú autók fordulnak elő: néha akad egy-egy formás jármű is.