Rendes új autó 700 ezer alatt?

2012.10.04. 13:18

Azt már korábban hallhattuk, hogy a Renault-Nissan szövetség a Datsun márka felélesztését tervezi, de mikor és mennyiért kérdésekre eddig meglehetősen homályos válaszokat kaptunk. Most azonban már tisztul a kép.

Ami eddig is egyértelmű volt, az az a tény, hogy a Datsun márka ugyanazt a funkciót tölti majd be a Nissan mellett, mint a Dacia a Renault mellett - ugyanakkor a Datsun nem a Dacia vetélytársa lesz, inkább kiegészítője, méghozzá alulról. A legújabb ígéretek szerint két vadiúj modellt mutatnak be 2014-ben két különböző kategóriában, és ezek közül az egyik alapkivitelben olcsóbb lesz, mint bármi más, amit ma kapni - talán a Tata Nanót leszámítva. Jelenleg 3000 dolláros, azaz napi árfolyamon számolva 663 ezer forintos alapárról hallani, ami még egy igazán kis autóért is hihetetlenül alacsony ár.

Arra persze senki nem számít, hogy Európában ugyanilyen olcsón adnák a Datsunokat - ami azt illeti, nem is biztos, hogy ide is eljutnak, hisz a gyártó Indiát, Indonéziát és Oroszországot említette eddig lehetséges piacként - de nálunk akár még kétszeres áron is a legolcsóbb új autók lehetnének a kicsontozott Nissanok.