Jön a legerősebb Catherham

2012.10.06. 15:45

A négyhengeres Ford Duratec motor teljesítménye mechanikus feltöltővel 275 lóerő, ígéri a Lotus Super 7 egyetlen közvetlen leszármazottját gyártó brit Caterham Cars. Az R600 Superlightot komplett autóként, sőt, a korábbi R300 birtokában akár fejlesztőkészletként is meg lehet vásárolni. A rendkívüli menetteljesítményeket ígérő versenyautó vezetőjét vaskos bukókeret védi a balesetektől, az R600-ra slick pályaabroncsokat szerelnek, illetve önzáró differenciálművet építenek hátsó, hajtott tengelyei közé, hogy még jobban megfeleljen a Caterham nagy terveinek.

A cég ugyanis jövőre folytatja márkakupa-sorozatát, melyen legalább tizenhat, de akár harminc ilyen autót is indítanának. Aki nem versenyezni szeretne, csak vásárolna magának az első gyárilag feltöltős motorral készülő Caterhamből, annak a cég weboldalán olvasható tájékoztató szerint 44 ezer angol fontot, vagyis körülbelül 16 millió forintot kell fizetnie. Ez, a várható vezetési élményt sejtve tulajdonképpen nem rossz ajánlat. Kár, hogy a magyar importőr éppen a héten jelentette be, hogy lehúzza a rolót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.