Versenypályán is támad az új Clio

2012.10.08. 06:04

A Paul Ricard-i versenypályán mutatta be a Reanult az új Clio versenyváltozatát. A kupás versenyautó alapját a Clio RS 200 EDC adja, mely a Párizsi Autószalonon debütált.

A Reanult Sporttól agresszívebb külsőt és hátsó szárnyat is kapott a pálya-Clio, melyet minden olyan kiegészítővel felszereltek, amely a versenyzéshez szükséges. Került bele bukócső, versenyülés és digitális műszeregység is. Felárért a kormány mögé elhelyezett váltófülek is rendelhetők.

Az autóba 200 lóerős, 1,6-os turbómotor került, ehhez a Reanult hatsebességes, duplakuplungos EDC-váltóját kapcsolták. A motort és a vezérlőelektronikát a Clio-kupákban tilos utólag módosítani, így a gyáriak plombákkal biztosították az ellenőrizhetőséget.

A versenyautó pontos árát még nem hozták nyilvánosságra, de a Renault azokat a versenyzőket célozza meg a kupás Clióval, akik szűkebb költségvetéssel dolgoznak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.