Kémfotókon az új Skoda Octavia

2012.10.10. 15:05

A Rapid bemutatásával a Skoda házon belül csinált konkurenciát az Octaviának, de ez az állapot nem tart sokáig. Jövő tavaszra megérkezik az Octavia harmadik generációja, amely nagyobb és jobban felszerelt modell lesz a jelenleginél.

Az új modell prototípusát már a Nürburgringen teszteli a Skoda, ahol készült is néhány fotó, igaz, a próbakocsin egyelőre kaotikus mintázatú álcafóliával igyekeztek megakadályozni, hogy a részletek jól kivehetők legyenek. Annyi azért így is kiderül, hogy az új modell jóval hosszabb lesz, mint a jelenlegi Octavia: a különbség elsősorban a hátsó ajtó és a far-rész megnyújtásának köszönhető, ami tágasabb belső teret és nagyobb csomagtartót ígér. Úgy tűnik, megmarad az ötajtós kialakítás, de a forma határozottabb csomagtér-lépcsővel végződik, mint eddig, azaz formai szempontból közelebb hozzák az Octaviát a konzervatív, négyajtós típusokhoz.

A lemezek alatt a Volkswagen MQB platform egy változata rejtőzik, azaz ugyanazokat a főegységeket használják itt is, mint a Volkswagen Golf hetedik generációjában, a Skoda Rapidban, a Seat Leonban vagy épp az Audi A3-asban. Alighanem a motorválaszték is a megszokott turbós benzinesekből és dízelmotorokból áll majd, nagy újdonság ezen a téren nem várható az Octaviától. A formaterv részletei nemigen látszanak, de valószínű, hogy itt is a Rapiddal bemutatott, az eddiginél kissé szögletesebb és egyszerűbb stíluselemeket használják majd itt is.

Azt hallani, hogy az új Octavia már jövő márciusban, a Genfi Autószalonon bemutatkozik, így valószínű, hogy a forgalmazás is megkezdődhet még 2013 első felében.