A kedvenc színünk pedig a...

2012.10.12. 15:45

Néhány éve még tízből négy autó ezüst fényezést kapott – ma már a fehér az új divatszín. A valódi színeket azonban még mindig nem szeretik a vásárlók: négyből három autó fehér, fekete vagy valamilyen szürke.

A PPG festékgyár az idén is elkészítette a felmérést arról, hogy milyen színű autók készültek az idén. Az eredmények azt mutatják, hogy változik az autóvásárlók ízlése, ha nem is gyökeresen. Az idén szinte azonos mennyiségben fogytak a legnépszerűbb színek: fehér autóból 22, ezüstből 20, feketéből 19%-nyi fogyott. A negyedik szintén egy színtelen árnyalat, a szürke, 12%-kal. Színes autót kevesen választanak: vörös fényezés 9, barna és drapp 8, kék 7, zöld 2%-nyi autóra került. Az összes többi szín az autók 1%-án bukkan fel.

Pedig választék lenne: a gyártók több száz árnyalat közül választhatnának, de a legtöbb típust az igényekhez igazodva leginkább fehér a, szürke és fekete néhány árnyalatával kínálják, esetleg nagyon sötét kék vagy zöld, néhol vörös is rendelhető. Így a gyártók jelentős része többé-kevésbé be is betonozza a vásárlói szokásokat.