Készül a Mercedes G osztály kistestvére

2012.10.12. 18:35

A Mercedesnél láthatóan minden lehetőséget megragadnak, hogy tovább bővítsék a kínálatot. A G osztály kult-státuszát is megpróbálják meglovagolni egy kisebb és olcsóbb, de hasonlóan markáns stílusú modellel.

A GLG néven emlegetett modellhez nemigen akad hasonló a piacon. A Jeep Wranglernél polgáribb, a Suzuki Jimnynél drágább és igényesebb modellről van szó, amely stílusában hűen követi majd a komolyabb off-road gépeket, de a műszaki alapjait az A és B osztálytól örökli. Ennek megfelelően független kerékfelfüggesztésű lesz, keresztben álló orrmotorral és Haldex-rendszerű összkerék-hajtással. Így terepjárónak jóval kevésbé lesz alkalmas, mint a G osztály, de azoknak, akik a szögletes terepjárót csak a stílusáért választanák, tökéletes választás lehet.

Az új modellnek egyetlen igazi vetélytársa lehet – a Defender stílusát imitáló álterepjáró, amelyen a Land Rover dolgozik már évek óta. A Mercedes tervei persze még nemigen jutottak túl a koncepció meghatározásán, így nem is nagyon lesz belőlük semmi 2015-ig, de ha megvalósul, a GLG akár hasonló divatmodellé is válhat, mint a Mini vagy a Fiat 500, hisz a hétköznapi használati értékhez itt is erőteljes, sokak számára vonzó stílus társulhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.