Usain Bolt Nissan GT-R-t tervez

2012.10.12. 18:35

A sikeres futót leggyorsabb sportkocsijával igyekszik összekötni a japán gyártó a vásárlók fejében. A bajnok így összehozhatja saját GT-R-jét, amelyet aztán bárki megvásárolhat majd.

A Nissan új reklámarcot talált csúcstechnikás sportkocsijának: Usain Boltot, aki jelenleg a világ leggyorsabb futóatlétája, és ebből kifolyólag igen népszerű személyiség világszerte. Első lépésként egy egyedi, aranyszínű GT-R-rel ajándékozták meg az Usain Bolt alapítványt, amelyet később elárvereznek, és az így befolyt pénzt a jamaikai gyerekek oktatásának elősegítésére fordítják. Ám a típus nagyköveteként – a marketingesek úgy látszik a világon mindenütt szeretik az efféle hangzatos címeket – később elkészítheti saját GT-R változatát is, amely az ő nevét viseli majd. A futó segítségével konfigurált változatból egy kisebb, sorszámozott sorozat készül majd.

Mindig bizonytalan, hogy egy autó és egy híres ember összekötése mennyire szerencsés húzás. Az olimpiai bajnok azonban, aki egyértelműen pályája csúcsán van, jó befektetés lehet a Nissan számára.