Hamarosan visszatérhet a Williams Clio

2012.10.14. 06:55

A Renault a közelmúltban mutatta be a Clio legújabb generációját, mely elődjéhez képest kissé megnőtt, formaterve dinamikusabb lett – bár külleme megosztja az autós szakírókat. A Renaultsport jóvoltából sportos változat is készül, de úgy tűnik, még tovább morcosítják a kis Cliót.

Az új Williams Clio a Formula-1-es istálló közreműködésével az RS 200-ból készülhet el: bár még nem tudni pontosan, hogy az F1-csapat milyen szerepet vállal a fejlesztésben, de a korábbi hírek szerint a futómű hangolása mindenképpen az ő feladatuk lehet. A projekt hivatalos bejelentésére akár már idén sor kerülhet, így feltámadhat a kilencvenes évek egyik ritka forró ferdehátúja.

Az eredeti Clio Williamseket 1993-ban kezdték gyártani, eredetileg 3800 darabot terveztek belőle, végül összesen 12100 készült el. Az utód 2014-ben érkezhet, szintén korlátozott darabszámban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.