Új Volkswagen a láthatáron

2012.10.16. 18:13

Most, hogy a könnyen átméretezhető MBQ struktúra elkészült, nincs akadálya, hogy újabb és újabb modelleket üssenek össze a Volkswagennél, viszonylag kevés pénzből. Az egyik ilyen újdonság egy Polo-méretű szabadidő-autó lesz, amelytől újabb vásárlókat várnak a VW stratégái.

Ez a kategória – a hobbiterepjáró kisautó-méretben – az utóbbi néhány évben kezd egyre népesebb lenni. A Nissan Juke elég sikeres is, és már bemutatták a General Motors ikreit, a Chevrolet Trax-et és az Opel Mokkát. Úgy néz ki, a gyártók egyelőre hisznek a kategória sikerében – így van ezzel a Volkswagen is, amely szintén fejleszt egy hasonló típust. Korábban a Polo megemelt változatával próbáltak helyt állni, ám ezúttal egy teljesen önálló típust terveznek bemutatni. A hírek szerint ötajtós típus lesz, hasonló stílusban, mint a tavaly Tokióban kiállított Cross Coupé tanulmány.

Ha igazak a hírek, a fejlesztés egy ideje már megindult, és elég jól halad – részint a csaknem kész műszaki alapoknak köszönhetően – így a bemutatóra valószínűleg már 2014-ben sor kerülhet. Az persze még erősen kérdéses, hogy a mini-SUV kategória lesz-e olyan kelendő, mint a gyártók szeretnék, de növeli az esélyeket, hogy az ilyen karakterű autókat nem csak Európában lehet eladni – szemben a hasonló méretű személykocsikkal – de Észak-Amerikában és Kínában is.